Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Een goed leven.nu - Wat betekent dit voor jou?

Een goed leven betekent voor iedereen iets anders. Hoe is dat voor jou? Heb jij al een goed leven of worstel je er dagelijks mee? Het is gemakkelijker dan je denkt om je leven te verbeteren. Om niet alleen meer geld te krijgen, maar ook meer vrije tijd én meer grip op je leven. Een preview door Cees Bol.

Cees Bol | 22 juni 2021 | 3-4 minuten leestijd

In mijn boek Een goed leven.nu komt het woord werk 268 keer voor. Het is een heel belangrijk onderdeel van een goed leven. Voor de meeste mensen is het de grootste dag-invulling en is werken noodzakelijk om hun inkomen mee te verdienen. Zonder geld geen goed leven.

Voordelen van werk


Belangrijke voordelen van werken voor een goed leven zijn:
Het verwerven van inkomen: je verdient geld om jouw leven te kunnen leven Betekenis: je draagt bij aan de samenleving en je wordt gewaardeerd Persoonlijke ontwikkeling: je kunt blijven groeien en blijft actief Vitaliteit: het is goed voor je brein en als je fysiek werk doet, houdt het je fit Relaties: Samenwerking met je collega’s en inspiratie door je netwerk  

Welke rol speelt werk in jouw leven?

Heb jij je droombaan? Of kost het iedere dag moeite om het einde van de werkdag te halen? Heb je de baan voor jezelf of voor de buitenwereld? Werk je zo hard omdat je vastzit aan je mooie huis met hypotheek en alle mooie spullen die daarbij horen? Vind je je werk leuk, maar houdt het nooit op? Ken je collega’s die een burn-out hebben of ertegen aan zitten?
 Voorwaarde om je werk goed te kunnen blijven doen is door plezier te houden, geestelijk en lichamelijk fit te blijven en niet structureel te veel werk te hebben.
Wanneer ben je aan het werk en wanneer ben je vrij? Bewaak zorgvuldig je werk-privébalans, want het loopt al te gemakkelijk door elkaar heen, of het één gaat ten koste van het ander.
Niet alleen veel (jonge) ouders zoeken die balans, maar ook mensen zonder kinderen. Hoe verdeel je je tijd prettig over werk en privé? Zoals altijd is er een gulden middenweg. Jij weet vaak heel goed wat je graag wilt, waar je wilt zijn of met wie je de meeste tijd wilt doorbrengen. Het komt er alleen steeds niet van door de waan van de dag, of je denkt: dat komt later wel. Maar dat hoeft helemaal niet. Een goed leven kan nu al; je hoeft niet te wachten op later als je met pensioen bent. Begin eens met een halve dag minder te werken per week, of één dag in de twee weken en kijk wat het je brengt.

Tip weekplanning

Eén van de vele tips die je in het boek vindt, is het maken van een weekplanning op zondagavond. Je begint met het inplannen van rust en vrije tijd voor jezelf. Vervolgens plan je het werk. Wat moet gebeuren komt toch wel af. Hierdoor zorg je goed voor jezelf. Je kunt gaan sporten of muziek maken, of een leuke afspraak vrienden hebben. Het resultaat van deze weekplanning is genoeg energie voor werk en privé. Je zult minder hoeven te jagen en kunt bewuster genieten.

Ik laat je zien hoe geld geen bron van stress hoeft te zijn maar een middel om je dromen waar te maken. Ik help je ook met de relatie met jezelf en de mensen om je heen en welke rol geld daarin speelt, zodat je ontspannen en tevreden kunt leven. Aan de hand van allerlei vragen, voorbeelden en met lijstjes om zelf in te vullen, krijg jij helder wat voor jou een goed leven is en hoe jij dat kunt bereiken. Niet alleen later, maar nu.

Het is fijn als je jouw ervaringen en het boek deelt, want dan kunnen we steeds meer mensen helpen aan een goed leven en zelfs aan een beetje betere wereld.

Over Cees Bol

Cees Bol draagt als financial life planner bij aan een goed leven van mensen. Hij heeft jarenlange ervaring als jurist en financieel adviseur voor ondernemers en personen in alle levensfasen en van arm tot rijk. Het heeft hem een unieke combinatie van verstand van geld en mensen opgeleverd. Hij is auteur van Een goed leven.nu.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden