OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.205 resultaten
    preview
    Psychologie
    12 juli 2024
    Ali Fenwick
    3-4 minuten leestijd
    In 'Red flags, green flags' belooft Ali Fenwick je alle hulpmiddelen om goed en slecht gedrag te herkennen, laat zien wat dat gedrag over anderen zegt, en – nog belangrijker –: wat het zegt over jou. In zijn preview vertelt Fenwick hoe hij tot zijn boek kwam, en wat je ervan mag verwachten.
    preview
    Leiderschap
    11 juli 2024
    Sandrina Bokhorst
    3-4 minuten leestijd
    Als professional voel je regelmatig de noodzaak om afstand te nemen van de normale routine en de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wanneer je in die reflectie ook het verleden betrekt, heb je een onuitputtelijke bron aan herkenbare verhalen te pakken.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    11 juli 2024
    Brigitte Ballings
    3-4 minuten leestijd
    Leidinggevenden worden vaak geacht het ‘beter’ te doen dan de rest. Ze moeten sterker zijn, ze mogen niet falen, ze mogen niet uitvallen, … Ze worden beïnvloed door belemmerende overtuigingen. Om een aantal taboes rond leiderschap en kwetsbaarheid te doorbreken schreven Brigitte Ballings en Steve Vandenberghe – in een unieke combinatie van coach en coachee -  ‘Gegijzeld door jezelf’
    preview
    IT-management / ICT
    10 juli 2024
    Ruud Huijts
    2-3 minuten leestijd
    Ruud Huijts, Danny Bloks, Erdinç Saçan en Koen Suilen schreven een handboek voor verantwoord gebruik van generatieve AI. ‘Leven en leren met AI’ is voor iedereen die te maken heeft met de ontwikkeling, implementatie of het gebruik van AI-systemen. Een preview.
    preview
    Organisatiekunde
    8 juli 2024
    Brechtje Kessener
    2-3 minuten leestijd
    De titel ‘Je zal er maar werken’ kun je op twee manieren lezen. Je kan het lezen met een negatieve connotatie als ‘die organisatie is ècht niet leuk om bij te werken’ maar ook heel positief als ‘wat moet het heerlijk zijn om daar te mogen werken’. Het verschil zit ‘m in de wijze van organiseren.
    preview
    Psychologie
    4 juli 2024
    Inge Declercq
    3-4 minuten leestijd
    Moe, te weinig energie, slecht slapen, mist in je hoofd, het gevoel altijd onder druk te staan, aandachts- en geheugenproblemen. Het zijn klachten die Dr. Inge Declercq, neurologe en slaapexperte, steeds vaker hoort. Grote boosdoeners zijn volgens de dokter de overprikkeling en chronische stress waar we tegenwoordig allemaal het slachtoffer van zijn. Ze schreef daarom een reddingsboei: ‘Breinrust’.
    preview
    Economie
    4 juli 2024
    Jan Lunsing
    2-3 minuten leestijd
    ‘Dit type mens heb ik nooit in mijn praktijk gehad’, zegt psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman over de homo economicus. En toch wordt dat type mens als uitgangspunt genomen voor vrijwel alle beleidstheorieën die in de Westerse wereld worden gebruikt om beleid te maken. Dit was de reden voor mij om op zoek te gaan naar een alternatief mensbeeld.
    preview
    Verandermanagement
    3 juli 2024
    Ietze Oostinga
    3-4 minuten leestijd
    Daar sta je dan als manager. Je mag aan de slag met een complex vraagstuk: wijkteams inrichten voor het sociale domein, armoedebestrijding in de gemeente of de afdeling transformeren naar meer inwonergericht. Help!
    preview
    IT-management / ICT
    2 juli 2024
    Jan Hoogstra
    2-3 minuten leestijd
    Digitalisering kan in je organisatie veel vraagstukken oplossen en nieuwe mogelijkheden bieden op allerlei gebieden. IT is ook cruciaal bij de opgave die voor ons ligt om te verduurzamen. Tegelijk groeit de duurzaamheidsimpact van al die IT zelf ook. Een onderbelicht onderwerp en waar veel winst behaald kan worden. Jan Hoogstra en Eric Consten schreven er een boek over: ‘Green IT’.
    preview
    Algemeen management
    1 juli 2024
    Vivian Boumans
    3-4 minuten leestijd
    ‘Het Switchboard‘ is rijk aan toegankelijke canvassen die jou en je organisatie helpen een hardnekkig probleem aan te pakken. Denk aan problemen die blijven liggen, waar omheen gewerkt wordt, en die onbevredigend worden ‘opgelost‘. Alle technieken zijn actiegericht en gebaseerd op beproefde methoden en theorieën. 
    preview
    Algemeen management
    28 juni 2024
    Lidewey van der Sluis
    3-4 minuten leestijd
    Lidewey van der Sluis zet je in haar nieuwe boek ‘De Make Mindset’ aan om jouw drijfveren te ontdekken en hoe jij samen met collega’s ambities kunt waarmaken. Met de tijd als vriend en de mogelijkheid om te werken als kans. Want kunnen werken is toch een voorrecht?
    preview
    Organisatiekunde
    27 juni 2024
    Odette Moeskops
    3-4 minuten leestijd
    ‘Vanzelfzwijgend’ is de titel van mijn nieuwe boek over systeemdynamiek en de impact van emoties op organisatiepatronen. Vanzelfzwijgend is bestemd voor wie intervenieert in vraagstukken van organisatieontwikkeling: adviseurs, managers en bestuurders. Het telt zeven hoofdstukken en zes intermezzo’s en valt op verschillende manieren te lezen: van voor naar achter of eclectisch.
    preview
    Ondernemen
    26 juni 2024
    Ellen de Lange-Ros
    3-4 minuten leestijd
    Hoe benut je je uitzonderlijke talenten als zelfstandige? Dat is de kernvraag van ‘Ontdek je begaafdheid’, een onmisbare gids voor slimme, creatieve en bijzonder begaafde zzp’ers die worstelen met hun unieke uitdagingen en mogelijkheden. Ellen de Lange-Ros vertelt erover in haar preview.
    preview
    Werk en loopbaan
    25 juni 2024
    Nicoline Hermans
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Succes met je assessment’ vertelt Nicoline Hermans je alles wat je moeten weten over assessments en geeft ze veel praktische tips en tools voor je voorbereiding. Zodat jij tijdens je assessment écht kunt laten zien wie je bent, en wat je kunt. In deze preview vertelt ze over haar boek.
    preview
    Marketing
    24 juni 2024
    Daan Schmidt
    2-3 minuten leestijd
    Bij veel bedrijven, met name in het MKB, krijgt marketing onvoldoende aandacht. Vaak omdat ondernemers niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken, wat hun marketingplannen opleveren en hoe ze er een budget voor moeten opstellen.
    preview
    IT-management / ICT
    21 juni 2024
    Max van den Broek
    2-3 minuten leestijd
    Je wilt ook werken met generatieve AI-tools zoals ChatGPT - maar hoe begin je precies? En hoe ga je om met bezwaren zoals privacy en auteursrecht? In ‘AI-Pionier’ lees je hoe mensen zoals jij nu al AI gebruiken, hoe zij effectief omgaan met weerstand van collega’s en zich profileren als AI-pioniers in hun organisatie!
    preview
    Marketing
    20 juni 2024
    Martin van Kranenburg
    2-3 minuten leestijd
    ChatGPT is de meest impactvolle ontwikkeling in jaren. Iedere marketeer, communicatieprofessional, ondernemer en copywriter is het daarmee inmiddels wel eens. Maar hoe zet je ChatGPT goed in? Hoe schrijf je een goede prompt? Hoe bouw je een eigen GPT? Dat leer je in het praktische ‘ChatGPT als tweede brein - Bouw je eigen versie van ChatGPT’ van Martin van Kranenburg.
    preview
    Mens en maatschappij
    19 juni 2024
    Raimke Groothuizen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Mam, ik ben gestopt met de studie,’ zeg ik snikkend. Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. Vol verbazing vraagt mijn moeder wat er in vredesnaam is gebeurd. Ik had het toch zo naar mijn zin op de opleiding?
    preview
    Personeelsmanagement
    19 juni 2024
    Arjan Elbers
    2-3 minuten leestijd
    ‘Recruitment Unicorns’ is geschreven voor professionals in recruitment, employer branding, arbeidsmarktcommunicatie, sourcing, recruitment marketing, hrm en personeelsbemiddeling. Doel van het boek? Het boek met de meeste waarde voor iedereen in de brede recruitmentindustrie.
    preview
    Organisatiekunde
    17 juni 2024
    Wiko
    2-3 minuten leestijd
    Iedereen wil graag dingen simpel maken. Het leven is al ingewikkeld genoeg.Maar hoe doe je dat, vereenvoudigen? En als dat al gelukt is, hoe hou je het dan simpel? Want het lijkt wel alsof alles vanzelf ingewikkeld wordt. Maar elke organisatie kan dingen simpel maken. Een paar basisprincipes zijn essentieel en een paar andere zijn verstandig. In mijn boek lees je er alles over.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden