Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

AQ: Adaptieve intelligentie - Lichter leven, slimmer werken

We worden vandaag uit evenwicht gehaald door een grote hoeveelheid veranderingen: technologisch, digitaal, wijzigende organisatiestructuren en samenwerkingsmodellen, en.... ook door corona en andere crisissen.

Rudi Francken | 12 februari 2021 | 3-4 minuten leestijd

Alles beweegt, op én naast het werk. Hoe blijven we in balans? Hoe behouden we ons energiepeil, onze levenskwaliteit, maar evengoed ons werkvermogen en werkgeluk?

AQ staat voor adaptieve intelligentie. Het staat voor ons aanpassingsvermogen als antwoord op de huidige, snel evoluerende, context, op en naast ons werk. Ons AQ kan ons in staat stellen om optimaal om te gaan met de veranderingen die op ons pad komen of die wel zelf initiëren.

In het verleden was er reeds veel aandacht voor het belang van ons IQ en vanaf de industriële en technologische revolutie werd EQ, de emotionele-intelligentiequotiënt, in de schijnwerpers geplaatst. In de huidige context zijn IQ en EQ echter niet langer toereikend. De druk die we allen ervaren in dit nieuwe tijdperk noopt ons om na te denken over de volgende stap, namelijk AQ.

Waarom nu?


Als mens, als professional, staan we meer dan ooit onder druk dan. We worden verwacht met één voet in de realiteit en met de andere in de toekomst te staan. Stabiel en flexibel tegelijk. De dagelijkse zaken managen en de dag na morgen voorbereiden, voor onszelf en voor de groep. Een spreidstand tussen enerzijds de noodzakelijke transformaties in de business en anderzijds de stijgende en diverse behoeften in het kader van welzijn.

We lijden in deze versnelde maatschappij aan een alsmaar groter wordend tijd- en slaaptekort. Ook onze focus gaat er op achteruit. We zijn onze zingeving uit het oog verloren, om van balans nog maar niet te spreken. Deze drukke werk- en levensmodus vraagt méér en méér energie en heeft negatieve effecten op ons lichaam, ons brein en onze levenskwaliteit. Herken jij deze aspecten van een verzopen breinwerker?

We zien de verwachtingen om te kunnen omgaan met deze context en tal van veranderingen exponentieel stijgen. Daarom is het NU tijd om ons AQ vast te nemen.

Wat is de kern van AQ?  


AQ is dus dé kerncompetentie van de 21e eeuw en helpt ons krachtdadig, stabiel en tegelijk flexibel in het werk en het leven te staan. Een sterk AQ stelt ons in staat om de actuele uitdagingen aan te gaan op een performante, veerkrachtig manier.

Met dit boek nodigen we alle actieve professionals uit om de vijf principes van AQ te ontdekken, met daarbij telkens een verhelderende duiding en technieken om er concreet mee aan de slag te gaan.

Door in te zetten op de principes van je persoonlijke adaptiviteit en je AQ te verhogen, zal je ook in staat zijn om de adaptiviteit van je team en van de organisatie mee te ontwikkelen en te borgen. Hierdoor blijven we zelf, onze collega's en de business relevant in de toekomst.

Wat zou het ons opleveren?

Meer controle, minder cortisol,
meer diepe voldoening en minder onafgewerkte to-do-lijstjes en zorgen,
meer kwaliteitsvol werk en minder inefficiënte of onvoorziene overuren,
meer resultaat én meer levenskwaliteit.
Kortom een lichter leven waarin slim gewerkt wordt.

AQ is hiervoor een kader en manier van werken en leven.

Tevens kunnen we ons met een sterk AQ beter onderscheiden op de alsmaar veranderende arbeidsmarkt. Deze troeven zijn voor onszelf en voor onze huidige of toekomstige werkgever een zeer grote meerwaarde. Inzetten op AQ maakt ons klaar voor the day after tomorrow.

Over Rudi Francken

Rudi Francken en Tim Vermeire werken al vele jaren in de bedrijfswereld en dit in verschillende functies: van nationale en internationale directie- en managementfuncties tot be- trekkingen als trainer, consultant, spreker en coach. Vanuit deze rollen faciliteren ze transformaties en werken ze naar duurzame inzetbaarheid van mensen. Ze zijn de auteurs van AQ: Adaptieve intelligentie.

Over Tim Vermeire
Tim Vermeire is al vele jaren werkzaam in het bedrijfsleven in verschillende functies: van nationale en internationale directie- en managementfuncties tot betrekkingen als trainer, consultant, spreker en coach. Vanuit deze rollen faciliteert hij transformaties en werkt toe naar een duurzame inzetbaarheid van mensen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden