Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Seminar met Ben Tiggelaar, Eric van 't Zelfde, Gabriël Anthonio, Jitske Kramer, Kim Jansen, Ronald Giphart, Cornell Vernooij

Seminar met Ben Tiggelaar, Eric van 't Zelfde, Gabriël Anthonio, Jitske Kramer, Kim Jansen, Ronald Giphart, Cornell Vernooij

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Met onder andere...

Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Eric van 't Zelfde Eric van 't Zelfde
Gabriël Anthonio Gabriël Anthonio

Over dit seminar

Laat je inspireren door Topsprekes:

 • Dagvoorzitter Ben Tiggelaar kijkt samen met ons naar wat nieuw én nuttig is voor verandermanagement anno 2024 en deelt 5 verrassende lessen.
 • Jitske Kramer vertelt wat het betekent om cultureel verdwaald te zijn in de grote veranderingen van deze (tussen)tijd.
 • Gabriël Anthonio staat stil bij persoonlijk leiderschap en de kracht van verbinding.
 • Kim Jansen vertelt hoe je de enorme kansen van generatiediversiteit “van boomer tot zoomer” benut.
 • Eric van ’t Zelfde laat zien welke aanpak nodig is om een team daadwerkelijk te laten floreren.
 • Cornell Vernooij prikkelt je om denkpatronen doelbewust in te zetten om verandering succesvol te maken.
 • En Ronald Giphart vertelt wat hem opvalt als hij veranderaars aan het werk ziet.

De editie van 2023 is beoordeeld met een 8,6.

Enkele reacties van bezoekers:

 • 'Ik was geboeid bij alle sprekers! Heel divers qua (vorm) presentaties en was goed verzorgd allemaal.'
 • 'Mijn 1ste ervaring, vond het een zeer innovatieve en verrijkende dag!'
 • 'Een mooie belevenis die je weer even bewust maakt van wat belangrijk is in het hier en nu.'
 • 'Inspirerend, soms verfrissend, soms ongemakkelijk (en dat zet in de goede zin aan!) en op momenten werd ik echt geraakt. Ik neem het hele congres mee in de dingen die ik de komende tijd ga doen. Top!'

Boekenpakket bij dit seminar

Stilstaan bij persoonlijk leiderschap
Gabriël Anthonio
Stilstaan bij persoonlijk leiderschap
24,95

Programma

8:45 Ontvangst
9:30 Start
17:00 Einde en borrel
9:25 Opening door dagvoorzitter Ben Tiggelaar
9:30 WHAT'S NEW? Vijf verrassende lessen voor je volgende verandering
Ben Tiggelaar is de dagvoorzittter en opent de dag. Door zijn werk voor NRC en zijn seminars 'in het land' leert Ben Tiggelaar elke week nieuwe dingen. Over leiderschap, verandering en gedrag. Voor ons zet hij (minimaal) vijf verrassende inzichten op een rij die hij recent tegenkwam. Inzichten uit onderzoek, met een hoog praktijkgehalte. Ben gaat onder meer in op de volgende vragen: - Wat hebben collega's eigenlijk nodig om echt iets te leren? - Welke doelen brengen mensen in de actiestand? - Hoe worden mensen (blijvend) beter in veranderen en vernieuwen? Ben Tiggelaar kijkt samen met ons naar wat nieuw én nuttig is voor verandermanagement anno 2024.
10:20 Het veranderbrein; over olifantenpaadjes en kortsluiting
Wat maakt dat we verandering zo lastig vinden? Cornell neemt ons mee op een reis van wetenschap naar praktijk, waarbij hij de schijnwerpers richt op ons brein. Hij richt zich specifiek op de invloed van biases, oftewel systematische en irrationele denkpatronen. Deze shortcuts, vergelijkbaar met olifantenpaadjes, stellen ons in staat om snel en met minimale inspanning keuzes te maken, maar kunnen ook leiden tot kortsluiting met schadelijke gevolgen. Cornell belicht de noodzaak van het begrijpen van deze patronen en helpt ons antwoord te vinden op: - Welke biases beïnvloeden mijn denken? - Hoe kan ik deze biases omzeilen? - Hoe kan ik deze denkpatronen doelbewust inzetten om verandering succesvol te maken? Cornell Vernooij prikkelt je om naar jezelf en naar anderen te kijken en je te realiseren wat het betekent om niet enkel rationeel te zijn.
11:00 Pauze
11:30 Persoonlijk leiderschap en de kracht van verbinding
Persoonlijk leiderschap gaat over invloed uitoefenen, op jezelf en je omgeving. Dat maakt dat leiderschap draait om de kwaliteit van het contact. De kracht van verandering schuilt in de verbinding die je weet te maken. Maar wat is dat eigenlijk, verbinding? - Hoe kun je de kwaliteit van het contact, de verbinding tussen medewerkers en hun leidinggevenden positief beïnvloeden, versterken en benutten? - Wat werkt daarbij wel en wat werkt niet? - Hoe kun je betekenisvolle resultaten behalen met minder moeite? Gabriel Anthonio daagt je uit met de opdracht: Als je het niet aangaat, gaat het uit!
12:15 Lunch
13:15 Van boomer tot zoomer – 5 generaties op de werkvloer
De jongste Generatie Z betreedt de werkvloer en de laatste Babyboomers nemen afscheid. De generatiemix zorgt voor uitdagingen. Jongeren lopen aan tegen een 'zo-doen-we-het-hier-nou-eenmaal' mentaliteit en Millennials worden ervaren als verwende en veeleisende snotneuzen. De groeiende kloof heeft onbegrip en fricties tot gevolg. Zonde, want generatiediversiteit biedt juist enorme kansen. Het verbinden van de generaties levert werkenergie, meer productiviteit en een toekomstbestendige organisatie op. - Met welke generatieverschillen hebben we te maken? - Hoe kunnen we de talenten van alle generaties benutten? - En wat kunnen we doen om de verbinding tussen de generaties te stimuleren? Kim Jansen geeft inzichten hoe alle generaties juist samen meer bereiken.
13:55 Code Rood: beweeg je team naar succes
Iedere organisatie verdient de allerbeste teams met het allerbeste resultaat – voor alle betrokkenen. Hiermee snijdt Eric van ’t Zelfde een gevoelig onderwerp aan, wangedrag in teams. Want laten we eerlijk zijn: niet ieder team werkt goed samen en niet iedere collega is even goed. Het kan zijn dat je de leiding krijgt over een team waar je aan moet sleutelen. - Hoe kun je stoorzenders in je team herkennen, maar ook de echte teamplayers? - Hoe doorbreek, identificeer en verander je het taboe op schadelijk gedrag in teams? - Hoe doe je dat op een integere en veilige manier? Eric van ’t Zelfde laat zien welke aanpak nodig is om de kwaliteit van een team daadwerkelijk in kaart te brengen én te laten floreren.
14:45 Pauze
15:15 Veranderaars aan het werk, wat valt op?
Als schrijver en verhalenverteller informeert, maar vooral ook inspireert Ronald opdrachtgevers binnen de overheid, het onderwijs en de zorg om de mensen en organisaties beter, fijner en duurzamer te laten presteren. Vandaag laat hij zien hoe je ideeën beeldend en overtuigend over kan brengen. Hoe je organisatiekundige inzichten die nogal eens taai en abstract zijn, tastbaar en invoelbaar maakt.
15:50 Omgaan met grote veranderingen
Elke grote verandering of transformatie gaat gepaard met het loslaten van het vertrouwde, het verleggen van grenzen, het uitdagen van de gevestigde orde. Jitske ontrafelt op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Ze geeft duiding aan de verwarrende tussentijd, een complexe transitiefase waarin je iets achterlaat, terwijl de nieuwe situatie nog niet volledig is doorgedrongen en vormgegeven. - Welk leiderschap is nodig is om door de tussentijd, de liminale fase, te navigeren? - Wat zijn de kansen en gevaren – en trickstertechnieken - die mensen tegenkomen tijdens grote veranderingen? - Hoe kun je als teamlid en leider omgaan met de onzekerheid, meningsverschillen en chaos van transformatieprocessen? Jitske Kramer vertelt wat het betekent om cultureel verdwaald te zijn en hoe creatie, moed en liminaal leiderschap essentieel zijn om tot nieuwe oplossingen te komen.
16:45 Korte wrap-up en afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Borrel

Sprekers

Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar (1969) is schrijver, docent en gedragswetenschapper. Hij studeert al 35 jaar op leiderschap, verandering en menselijk gedrag. Ben is onder meer bekend van zijn boeken (Dromen, durven, doen; De Ladder); zijn seminars (MBA in één dag); en zijn columns (elk weekend in NRC).
Eric van 't Zelfde
Eric van 't Zelfde
Eric van 't Zelfde (1972) was leraar in Den Haag, Scheveningen en Gorinchem, voordat hij in 2009 directeur werd van de Hugo de Groot in Rotterdam, op dat moment de slechtste school van Nederland. Binnen vijf jaar maakte hij er een van de beste scholen van het land van.
Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio
Voorzitter Raad van Bestuur Verslavingszorg Noord Nederland, hoogleraar sociologie van leiderschap, RUG
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.
Kim Jansen
Kim Jansen
Generatie-expert en sociaalpsycholoog Kim Jansen werkte jarenlang op het snijvlak van hr, trainerschap en onderzoek. Sinds 2014 is ze inspirerend spreker en senior trainer. Met dit boek spoort ze je aan om het beste uit alle generaties te halen voor een future-proof organisatie.
Ronald Giphart
Ronald Giphart
auteur, o.a. van de bestseller ‘Phileine zegt sorry’
Cornell Vernooij
Cornell Vernooij
Cornell Vernooij is schrijver, organisatieadviseur en spreker. Hij is sociaal psycholoog in hart en nieren en maakt zich sterk om wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor professionals. Daarmee is hij vastberaden de brug te slaan tussen het vakgebied van de sociale psychologie en de praktijk van organisaties en verandering. Hij doet dit via zijn boeken, workshops en lezingen. 

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater Leusden

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

Ben Tiggelaar 
Cornell Vernooij
Gabriel Anthonio
Kim Jansen
Eric van ’t Zelfde
Ronald Giphart
Jitske Kramer

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Verandermanagement wordt georganiseerd door Boom Management Academy (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Koninklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 650, exclusief btw. Je krijgt daarbij het congresboek Stilstaan bij persoonlijk leiderschap cadeau.

Kom je met 3,4 óf 5 collega's? Dan geldt een prijs van €550,- p.p. (excl. BTW).
6-10 personen? Dan geldt een prijs van €525,- p.p (excl. BTW).
Vermeld bij je aanmedling dat je gebruik wilt maken van de groepskorting.
Wil je met meer dan 10 personen komen mail dan naar marketing@managementboek.nl. 

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Koninklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden