OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Strategisch management
Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiestrategie. Van Business Model Canvas en HPO tot scenarioplanning. Voor wie met de toekomst van organisaties bezig is.
Pagina 63 van 1.425 resultaten
recensie
Strategisch management
13 februari 2009
Rob van der Marck
Het boek 'Branchmarking' van Rob Adams past in het brede spectrum van moderne marketingboeken. De traditionele marketing lijkt niet meer te werken richting de grillige consumenten en er zijn dus andere manieren nodig om een product of dienst aantrekkelijk te maken. In dit boek wordt het concept branchmarking behandeld, een manier om u te onderscheiden door over de grenzen van uw eigen branche te kijken. Het boek is een verzameling van losse voorbeelden, citaten en ideeën en daarin schuilt zowel de kracht als de zwakte. Het boek leest makkelijk weg en dat hoeft niet altijd van voren naar achteren. Maar omdat het teveel los zand is, kan het mij geen moment echt boeien.
nieuws
Algemeen management
11 februari 2009
Hans van der Klis
4-5 minuten leestijd
In het voorlaatste deel van deze serie over de managementboeken die dit voorjaar verschijnen een ruime selectie boeken over management en strategie. Met een nieuw boek van Robert S. Kaplan en David P. Norton, en verschillende titels over Rijnlands organiseren.
recensie
Strategisch management
10 februari 2009
Fred Roode
2-3 minuten leestijd
Volgens Dries van Nieuwenhuyse en Dave Vanhoudt moet bijna iedere vorm van data handling en data-analyse gezien worden als een onderdeel van performance management. De manier waarop u met deze data omgaat, is dan ook de essentie van 'Performance management'. Ieder aspect van deze data komt dan ook aan de orde. De auteurs geven een uitgebreid overzicht van alle tools die een performance manager kan gebruiken.
recensie
Strategisch management
4 februari 2009
Marinus Grootenboer
Het boek 'Branchmarking' is geschreven door Rob Adams en handelt over marketing, verkoop en innovatie. Het draagt ideeën aan voor bedrijven en marketeers, hoe zich te onderscheiden in de markt. Zowel voor het verkopen van producten alsook het presenteren van jezelf . Het boek is een bron van inspiratie voor iedereen die zich wil verbeteren in de wereld waarin zij of hij opereert. Het is niet geschreven als een traditionele handleiding, die volgens een standaardstramien of methode, een bepaald denkbeeld, techniek of systeem wil aanleren. Integendeel, het is een uitgebreide verzamelingen van suggesties, ervaringen, wijze uitspraken en praktijkvoorbeelden, maar dan wel zo praktisch dat de lezer er direct mee aan de gang kan.
recensie
Algemeen management
4 februari 2009
Pierre Spaninks
4-5 minuten leestijd
Veel bedrijven en instellingen denken het economisch tij te kunnen keren door blinde bezuinigingen. Dat gaat echter al gauw ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening. Als klanten dat merken, zijn ze weg voordat je het weet. In The Ownership Quotient ontwikkelen Heskett, Sasser en Wheeler een aansprekend alternatief.
recensie
Strategisch management
3 februari 2009
Ton Horrevorts
3-4 minuten leestijd
Het klinkt zo simpel en toch worstelt elke organisatie er mee: het opstellen van een strategie en deze vervolgens succesvol uitvoeren. Veel boeken zijn er al over dit centrale vraagstuk van management verschenen, maar het meest recente boek hierover maakt veel oudere boeken overbodig. Robert Kaplan en David Norton hebben met hun boek 'The Execution Premium' de stand van zaken op dit gebied helder, uitvoerig en overzichtelijk op een rijtje gezet.
nieuws
Strategisch management
22 januari 2009
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
Managementbestseller Good to Great van Jim Collins ligt in de wetenschappelijke wereld zwaar onder vuur. 'Veel boeken verkopen betekent nog geen wetenschappelijk succes', aldus hoogleraar Lidewey van der Sluis. Eind 2008 signaleerde ze de kritiek in Het Financieele Dagblad als eerste in Nederland.
recensie
Strategisch management
19 januari 2009
Kees Boodt
2-3 minuten leestijd
Chris Zook reikt in 'Onstuitbaar!' een methode aan om weg te komen of te blijven van stagnatie in de groei van bedrijven. Dit doet hij op basis van uitgebreide onderzoeken. Het grote aantal cases geven niet alleen vele herkenningspunten maar ook vele aangrijpingspunten.
recensie
Strategisch management
13 januari 2009
Hugo-Jan Ruts
2-3 minuten leestijd
Edwin Winter en Wouter van der Weijden beschrijven met hun boek 'Authentieke organisaties. Echte merken' hoe de kracht van de eigen organisaties via internal branding gebruikt kan worden om een meer dan sterk merk te ontwikkelen. Zij zien dit als een ontwikkelingsproces dat als verandertraject aangepakt moet worden. Hiervoor doorlopen zij de verschillende stappen. Hoewel dit te weinig is om er zelf mee aan de slag te gaan, geeft 'Authentieke organisaties. Echte merken' goed inzicht in het fenomeen internal branding.
nieuws
Strategisch management
5 januari 2009
Pierre de Winter
3-4 minuten leestijd
Volgens Berenschot-consultant Bart Drenth – co-auteur van het boek Op de schop, over reorganisaties - heeft het management-bashen zijn langste tijd wel gehad. Waarom? Omdat het eigenlijk allemaal wel meevalt met al dat management.
interview
Strategisch management
5 januari 2009
Rick Nieman
2-3 minuten leestijd
In zijn zeer succesvolle boek De blauwe oceaan beweert INSEAD-professor Chan Kim dat ieder bedrijf een nieuwe, onontgonnen markt kan vinden zonder concurrentie. En niet door ineens een briljante inval te krijgen, maar door stapsgewijs een aantal duidelijke fases te doorlopen. Zo richten bedrijven zich nu veel te veel op hun huidige klanten, terwijl ze juist zouden moeten kijken naar consumenten die hun product of dienst niet kopen! Boekcover sprak met Kim.
recensie
Strategisch management
29 december 2008
Paul Groothengel
3-4 minuten leestijd
In hun boek Authentieke organisaties. Echte merken. constateren Edwin Winter en Wouter van der Weijden dat marketeers druk bezig zijn met het bouwen aan sterke merken, maar daarbij de collega’s vergeten. En die vormen nou juist samen het merk. De kloof tussen sterke en échte merken valt te overbruggen met doordachte, internal branding.
recensie
Strategisch management
16 december 2008
Mariska Fennema
Steeds meer bedrijven overwegen een samenwerking met een andere organisatie. En binnen kleine tot middelgrote bedrijven is specifieke kennis over samenwerking vaak niet direct voorhanden. Welke voordelen kan een samenwerking bieden, wat komt er precies bij kijken, wat moet er wanneer juridisch geregeld worden en hoe geeft men een samenwerking het beste vorm? Op een aantal van die vragen geeft Alfred Griffioen met 'Het Senseo-effect' concrete antwoorden. Waar dit niet mogelijk is, reikt hij denkrichtingen of modellen aan waardoor u zelf tot antwoorden kunt komen.
interview
Strategisch management
15 december 2008
Paul Groothengel
4-5 minuten leestijd
Veel organisaties zijn druk met het kweken van een sterk merk, maar vergeten de vervolgstap te maken: hun mensen zijn zélf het merk. Hoe pak je dat aan? Bijvoorbeeld met internal branding, zegt Wouter van der Weijden, partner van adviesbureau &Samhoud. Hij schreef met zijn collega Edwin Winter, managing partner van hetzelfde bureau, het boek Authentieke organisaties. Echte merken.
recensie
Strategisch management
14 december 2008
Ben Kuiken
2-3 minuten leestijd
Communication by NETwork lijkt op het eerste gezicht het zoveelste boek over de netwerksamenleving. Maar wie verder leest, merkt dat communicatieadviseur Henk Buis een interessante invalshoek heeft gevonden en zelfs oplossingen geeft voor een aantal van de grote maatschappelijke vraagstukken.
recensie
Strategisch management
13 december 2008
Pierre de Winter
1-2 minuten leestijd
In het boek 'Op de schop' pogen drie consultants ons nog één keer uit te leggen hoe dat moet: reorganiseren.
recensie
Strategisch management
1 december 2008
Friso van Abbema
Prof.dr. Ard-Pieter de Man is er in geslaagd om met 'Alliantiebesturing. Samenwerking als precisie-instrument' (2006) in opdracht van Stichting Management Studies een toegankelijke en inzichtelijke publicatie te schrijven over een veelzijdig, ingewikkeld en steeds relevanter onderwerp voor managers. De boodschap is eenvoudig: elke alliantie kent zijn eigen unieke besturing, afhankelijk van het specifieke doel dat ermee wordt nagestreefd.
recensie
Strategisch management
25 november 2008
Friso van Abbema
3-5 minuten leestijd
'Het innovatieplatform' is het verhaal van Frans Nauta, over 'innoveren in het centrum van de macht.' Wat een mooi boek! Een hele tijd dacht ik: wat is dit voor persoonsgericht dagboek waarin alleen Herman Wijffels er goed afkomt?
recensie
Strategisch management
21 november 2008
Friso van Abbema
'The Network Economy. Strategy, Structure and Management' (2004) van Ard-Pieter de Man is een heel toegankelijk bedrijfskundig boek over hoe netwerken en organisaties in netwerken functioneren. Het gaat niet over economie, maar veel meer over het proces van strategie bepalen tot het management van netwerken. Netwerken, het is organiseren voor gevorderden: het belooft veel, maar vraagt ook veel.
recensie
Strategisch management
17 november 2008
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
In 'Talent aan zet' krijgt u inzicht in de werkwijze van Lowell Bryan en Claudia Joyce, twee McKinsey-partners, over de wijze van waardecreëring door het benutten van talenten. Een indrukwekkend boek, omdat het een zeer goed overzicht biedt van hetgeen er komt kijken wanneer een organisatie haar talenten optimaal wil benutten. Indrukwekkend ook omdat het laat zien dat de twintigste-eeuwse manieren van 'denken en doen' de grootste belemmering vormen voor verdere ontplooiing van talent. Het boek is met name geschikt voor mensen in grote complexe en groeiende organisaties.