Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 67% korting

Provocatief adviseren

Organisaties mooier maken

Gebonden Nederlands 2003 9789055943210
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 862Hoogste positie: 12
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
29,95
9,95
VOORDEEL - 67% korting

Samenvatting

Organisaties zijn er om winst te maken. Daarom dienen ze de goede dingen goed te doen en moet er voortdurend van alles worden gepland en gecontroleerd. Het rationele denken van de 'homo economicus' voert de boventoon, want geld is macht en meer is altijd beter. Inspiratievernietigende regels, richtlijnen, formulieren en vergaderingen bederven het plezier in het werk.

Waar swingt het nog? Waar delen mensen nog een energieopwekkende collectieve ambitie? 'Als we samen de schouders eronder zetten en we worden een beetje aangenaam getroffen door het toeval, zou het ons dan lukken om met elkaar...' En dan noemen ze met stralende ogen iets dat niet langer onvoorstelbaar is. Waar is de 'homo ludens' die met liefde voor zijn vak mooie dingen maakt?

Het is tijd voor een radicaal perspectief op adviseren en organiseren. Daarom in dit boek alle aandacht voor de geheimen van dadaviseren, voor de kunst van het literair adviseren, voor de schoonheid van de esthetische organisatie, voor het belang van collectieve flow en voor het experimenteren met oosters organiseren.

Specificaties

ISBN13:9789055943210
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:228
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:4-11-2003
Hoofdrubriek:Advisering
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Provocatief adviseren
Teun van Aken | 2 april 2004
Mathieu Weggeman is uiteraard vooral bekend door zijn boeken en optredens over kennismanagement. Hij maakte ook nog vele andere publicaties, maar naar mijn gevoel nu voor het eerst een boek dat op zijn inmiddels en gelukkig afgeslankte lijf is geschreven. Want wat vroeg ik mij af bij het lezen van dit boek? Schreef hij het als ingenieur, als wetenschapper, als hoogleraar (want dat is niet hetzelfde), als adviseur, als pedagoog, of als de aimabele romantische Mathieu Weggeman die eigenlijk alleen maar geïnteresseerd is in de maakbaarheid van de dingen zolang het maar iets moois oplevert?
Ik ging nieuwsgierig lezen.
Lees verder
recensie
Provocatief adviseren
Wies Bol | 15 maart 2004
recensie
Provocatief adviseren
Marieke Langenberg | 15 maart 2004
recensie
Provocatief adviseren
Gert de Haan | 15 maart 2004

Lezersrecensies

3.9 van de 5
9 stemmen
3
3
2
1
0

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
In de proeverij van procovatief adviseren - Dada en de leer van de constructieve wrijving
Annegreet van Bergen 16 augustus 2006
interview
Provocatief tweegesprek tussen wetenschapper en hofnar
Annegreet van Bergen 8 februari 2004 De allereerste adviesopdracht van Mathieu Weggeman als jong bedrijfskundig ingenieur behelsde de invoering van een tijdschrijfsysteem voor de Medische Faculteit Maastricht.
achtergrond
Provocatief tweegesprek tussen wetenschapper en hofnar - Weggeman: ‘Mooi is een organisatie, wanneer medewerkers betrokken zijn bij de voortgebrachte producten en diensten’
Annegreet van Bergen 8 februari 2004

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

1. prelude

1.1 Verantwoording
1.2 De maakbaarheid van de organisatie
1.3 Wetenschap en advies

2. Adviesprocessen
2.1 adviseren, maar waarover?
2.2 Geplande organisatieverandering: een samenvatting van traditionele basiskennis

3. Provocatieve stellingnamen over de adviseur en zijn werk

4. Provocatieve perspectieven

4.1 Dada en Adviseren geeft dadaviseren
4.2 Literair adviseren
4.3 Esthetische organisatie
4.4 Oosters organiseren

5. Terug naar de Rijnlandse werkcultuur


Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Provocatief adviseren